” Het “Rent a Lab” concept bied het MKB de mogelijkheid om zelf generieke pre-compliance EMC testen uit te voeren, zonder dat hiervoor grote investeringen noodzakelijk zijn. Mijn ervaring is dat de kwaliteit van de meetopstellingen goed genoeg is om reproduceerbare EMC metingen te verrichten, en om problemen in een vroeg stadium te ontdekken.”

Ing. Stefan Schoenmaker
Lead Hardware Designer

- Payter B.V.

“Soms lijkt EMC ondoorgrondelijk.

Een eerder CE goedgekeurd huishoudelijk klasse 0 toestel werd i.v.m. meer robuustheid van de ‘touch control’ bediening omgebouwd naar een klasse I toestel. Zonder dat er elektrisch gezien (bewust) iets was gewijzigd, bleek het toestel opeens niet meer te voldoen aan de norm voor ‘conducted emission’. Dan begint een strijd, want aanpassingen aan de primaire zijde zouden ook directe gevolgen hebben voor de eerdere veiligheidskeuring en daarom niet wenselijk.

Op dat moment ontstond de behoefte in te zoomen op dit specifiek probleem op een specifieke frequentie, waarbij een eigen engineer de ruimte en tijd heeft aanpassingen te doen en een her-meting te starten. De oplossing werd gevonden in het gebruik van het Customer EMC Testlab van Raditeq B.V. De ‘conducted emission’ meting werd gereduceerd tot een specifiek gebied en in een paar slagen werd de juiste aanpassing gevonden. De apparatuur bleek door het gebruik van geautomatiseerde testsoftware redelijk toegankelijk. Via Internet konden ter voorbereiding vooraf manuals worden gedownload, zodat slechts beperkte hulp van Raditeq B.V. nodig was bij het uitvoeren van de metingen. Op deze wijze werd veel tijd en geld bespaard en de definitieve her keuring succesvol doorlopen.”

Maarten Stottelaar
Micro’s and More

- Micro’s and More Embedded Systems

“Door de geautomatiseerde meetopstellingen en de gemakkelijke werking kunnen we in 1 afspraak veelmetingen doen.
De meetbestanden kunnen we dan later analyseren en in rapporten verwerken.”

Sander Kool
Mng Dir.

- Engineering Spirit

Tijdens de ontwerpfase kan je in het Klant EMC Test Lab van Raditeq B.V. alvast de emissie en immunity testen. Ook als de eerste proto af is kan je die testen alvorens je de compliance testen ingaat. Dat scheelt tijd en geld en veel modificeren achteraf!

De testen zijn duidelijk beschreven en de apparatuur is makkelijk te bedienen zodat iedereen er mee kan werken.

Kortom, goed geïnvesteerde tijd.

Sander Rijnsaardt
Hardware engineer

- Gatsometer B.V.

Overtuigd?

Boek nu!